Kjemi

Visste du at det i 1998 gikk tapt over 276 milliarder dollar i USA alene bare på grunn av rust på jern og jernlegeringer?Løsningen på korrosjonsproblemet


Vann og fukt har i årsakssammenheng alltid bidratt til at materialer over tid har blitt ødelagt eller forringet. Watec Solutions er sterkt engasjert i å utvikle løsninger for markedet for å redusere dette problemet. Ved å benytte naturlige grunnkomponenter som silisium kombinert med høyteknologi og tjenester kan vi tilføre materialer hydrofobiske egenskaper som gir økt beskyttelse.


Hva er problemet?


Visste du at det i 1998 gikk tapt over 276 milliarder dollar i USA alene bare på grunn av rust på jern og jernlegeringer? Problemer med rust er allment kjent, og grunnen til at rusten som regel kommer tilbake er at rusten er en vedvarende reaksjon dersom materialene har kontakt med fukt og oksygen. Dersom man ikke fjerner all rusten i forbindelse med behandling, vil den fortsatt formere seg.

Watec Solutions har over en lengre periode utviklet en behandlingsmetode for både å fjerne all rust og deretter påføre overflaten en miljøvennlig og høyteknologisk silisiumbasert beskyttelse. Overflatebeskyttelsen er en nanobasert overflatecoating som forhindrer elektrolytter å få tilgang til stål eller metallet. Behandlingen utføres i kombinasjon med maling og vil bidra til en mer robust overflate mot forekomst av rust.


Løsningen


  • Rusten som har oppstått blir fjernet ved hjelp av tørris
  • Overflaten vaskes med en effektiv såpe med en korrosjonsinhabitator
  • Keramisk beskyttelse påføres stålet før malingsprosessen forekommer
  • Avsluttende behandling med nanoteknologisk silisiumbassert beskyttelse

Bruksområder


Produktene som brukes har ekstreme hydrofobiske egenskaper for andre materialer enn stål også. Vi har derfor utviklet en linje for fasebehandling av tre og betong i tillegg. Denne behandlingsformen er naturlig for materialenes struktur og gir dem fantastiske beskyttende effekter. På grunn av kjemiens nanoteknologiske egenskaper kan materialene fortsatt la oksygen komme inn og ut, selv om vannet holder seg ute. Resultatet av dette er et friskt materiale som holder glansen og holdbarheten selv om den er beskyttet. Produktet er også UV-A og UV-B beskyttet. Resultatet av vedvarende hydrofobiske egenskaper er mindre vedlikehold, bedre utseende og et beskyttet materiale.


Vi kan hjelpe deg med


Watec Solutions har på kort tid utviklet og tilpasset løsninger for å møte kundens varierte behov. Vårt mål er stadig at vi skal kunne levere en kostnadseffektiv, tidsbesparende og miljøvennlig løsning for alle våre kunder uansett hva. Dersom du er interessert i å se om vi kan hjelpe deg med ditt problem, kan du ta kontakt med oss for en uforpliktende prat.